Aansprakelijkheid bij zwaar weer

Organisaties kunnen door vele oorzaken in zwaar weer terecht komen. De ervaring leert dat er gemiddeld 16 maanden te laat wordt ingegrepen. De eerste signalen zijn er al maar worden niet tijdig opgepakt door het bestuur noch door de toezichthouders. Tijdens deze masterclass wordt onder andere ingegaan op aspecten die samenhangen met het functioneren en disfunctioneren van bestuurders en de aansprakelijkheid van commissarissen en toezichthouders.

Inhoud

Wat is het verschil tussen disfunctioneren en wanbeleid? Wat zijn disfunctionele gedragspatronen van bestuurders en hoe zijn die te herkennen door toezichthouders? Aan de orde komt ook het Enquêterecht: hoe gaat het in zijn werk en welke partijen kunnen een procedure bij de Ondernemingskamer starten? Welke vormen van aansprakelijkheid zijn er en waar moet u op letten bij een D&O verzekering? Wat zijn de do’s en dont’s in zwaar weer situaties; opstelling richting bijzonder beheer-afdelingen van de bank, leveranciers, de fiscus en in geval van faillissement richting de curator.

Resultaat

Deze Update Course geeft u een aantal handvatten en aandachtspunten waarop te letten en hoe te handelen in zwaar weer situaties.

Meer informatie en aanmelden

  • Docent: Heske van Eyck van Heslinga, Ondernemingskamer bestuurder en commissaris, conflictbemiddelaar
  • Datum: zie onze agenda
  • Starttijd: 16.00 uur        Eindtijd: 21.00 uur
  • Locatie: Amsterdam
  • Kosten: 575 euro exclusief btw, inclusief lesmateriaal en catering

Neemt u deel aan twee Update Courses? Dan krijgt u 10% korting op de totale deelnameprijs. Meldt u zich tegelijkertijd met iemand anders aan of wilt u meerdere mensen afvaardigen uit uw raad? Dan komt u in aanmerking voor een speciaal tarief. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Klik hier om in te schrijven.