Governance Rookie

U overweegt voor het eerst om commissaris of lid raad van toezicht te worden. En u wil verkennen of het vak van toezichthouder iets voor u is: wat is daarbij belangrijk en welke eisen stelt u aan een dergelijke functie? Óf u heeft zich goed voorbereid op het toezichthouderschap en een of meerdere opleidingen gevolgd. Helaas wil het nog niet zo goed lukken met het vinden van een functie als toezichthouder. Begeleiding en advies op maat zijn dan welkom.

a. Masterclass ‘Verkenning van het Commissariaat’

De doelstelling van deze masterclass is om de deelnemers voldoende inhoudelijk en praktisch inzicht te geven in het commissariaat. Daarbij is enige mate van zelfkennis cruciaal: wat vindt u belangrijk, wat doet u graag en waar bent u goed in? Maar ook is het van belang welke eisen u stelt aan een dergelijke functie en welke rol en/of branche het beste bij u past. U krijgt door deze masterclass voldoende inzicht om een eerste inschatting te maken of een toezichthoudende functie iets voor u is. We werken met kleine groepen waardoor u voldoende ruimte heeft om vragen en dilemma’s die u heeft aan de orde te stellen. Lees ook de uitgebreide brochure.

De eerstvolgende masterclass vindt plaats op 8 november 2018, van 15.00 - 22.00 uur bij de Veranda in Amsterdam.

Heeft u interesse in deelname, schrijf u dan nu in!

b. Counseling

U bent (aankomend) commissaris en er helemaal klaar voor. Geschoold en ingelezen staat u te popelen om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, bepakt en bezakt met kennis en ervaring die u in uw loopbaan heeft opgedaan. Maar, u hebt nog geen commissariaat gevonden. Of u bent aan een nieuwe uitdaging toe, maar het wil niet goed lukken. Vragen die boven komen zijn: hoe moet ik het aanpakken? Welke rol en welke branche past het beste bij mij? Hoe kom ik erachter dat ik kies voor het juiste team? Kortom, wat wil ik en wat heb ik nodig om in deze zoektocht succesvol te zijn? Met behulp van onze counseling krijgt u concrete handvatten en inzichten om de volgende stap te zetten.