Governance Rookie

U overweegt commissaris te worden en wilt graag ontdekken of het vak van toezichthouder iets voor u is: wat is daarbij belangrijk en welke eisen stelt u aan een dergelijke functie? Onze masterclass 'Verkenning van het Commissariaat' geeft u de juiste inzichten en eerste kennismaking met het toezichthoudende vak. 

Óf u heeft zich goed voorbereid op het toezichthouderschap en al één of meerdere opleidingen gevolgd. Helaas wil het nog niet zo goed lukken met het vinden van een functie als commissaris. Begeleiding en advies op maat zijn dan welkom.

a. Masterclass ‘Verkenning van het Commissariaat’

De doelstelling van deze masterclass is om de deelnemers voldoende inhoudelijk en praktisch inzicht te geven in het commissariaat. Daarbij is enige mate van zelfkennis cruciaal: wat vindt u belangrijk, wat doet u graag en waar bent u goed in? Maar ook is het van belang welke eisen u stelt aan een dergelijke functie en welke rol en/of branche het beste bij u past. U krijgt door deze masterclass voldoende inzicht om een eerste inschatting te maken of een toezichthoudende functie iets voor u is. We werken met kleine groepen waardoor u voldoende ruimte heeft om uw vragen en dilemma’s aan de orde te stellen. 

I. INLEIDING GOOD GOVERNANCE

 • Wat, waarom en belang van good governance
 • Rollen, profielen en competenties
 • Belangrijke onderwerpen en hoofdbegrippen bij toezicht

II. DE PRAKTIJK IN DE BOARDROOM

 • Bespreking van praktijkvoorbeelden
 • Dilemma’s en bestuderen van best practices
 • Agendastelling en vaste thema’s RvT/RvC

III. PERSOONLIJKE KEUZES EN MATCH

 • SWOT op persoonlijk profiel, met gebruik van een vooraf ingevulde enquête
 • Het maken van een keuze voor een branche/sector
 • Nuttige tips en informatie bij het zoeken van een toezichtfunctie

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

 • Datum: n.n.t.b. in najaar 2021
 • Starttijd: 14.00 uur         Eindtijd: 21.00 uur
 • Locatie: Amsterdam
 • Docenten: Carla Aalse, Ronald te Loo & Clarien Slot
 • Deelnametarief: € 895,- exclusief btw, inclusief lesmateriaal, catering en persoonlijke SWOT 

Het werk- en denkniveau van de deelnemers is HBO+ of WO. Tijdens de intake wordt met u besproken of het aanvangsniveau voldoende aansluit om deel te kunnen nemen. De voorbereiding op deze masterclass bestaat uit het invullen van de SWOT-enquête en het insturen van een cv (ca. 2 uur studiebelasting inclusief het voeren van de intake). Deze masterclass komt tevens in aanmerking voor PE-punten (6 maximaal). Vraag ons naar de informatie voor uw beroepsgroep. 

Lees voor verdere informatie ook onze brochure

Bring a Connection!

Meldt u zich tegelijkertijd met iemand anders aan of wilt u meerdere mensen afvaardigen uit uw raad? Dan komt u in aanmerking voor een speciaal kortingstarief. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Heeft u interesse in deelname, schrijf u dan nu in!

 

b. Counseling

U bent (aankomend) commissaris en er helemaal klaar voor. Geschoold en ingelezen staat u te popelen om een bijdrage te leveren aan de maatschappij, bepakt en bezakt met kennis en ervaring die u in uw loopbaan heeft opgedaan. Maar, u hebt nog geen commissariaat gevonden. Of u bent aan een nieuwe uitdaging toe, maar het wil niet goed lukken. Vragen die boven komen zijn: hoe moet ik het aanpakken? Welke rol en welke branche past het beste bij mij? Hoe kom ik erachter dat ik kies voor het juiste team? Kortom, wat wil ik en wat heb ik nodig om in deze zoektocht succesvol te zijn? Met behulp van onze counseling krijgt u concrete handvatten en inzichten om de volgende stap te zetten.