Vacature: directeur NMI

Wegens pensionering van de huidige directeur, is het Nederland Migratie Instituut op zoek naar een nieuw boegbeeld met visie, lef en overtuigingskracht die het NMI op solide wijze door de komende spannende periode laveert.

Profiel van de gezochte kandidaat

U hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau en een academisch werk- en denkniveau. U hebt aantoonbaar ervaring opgedaan in een positie waarbij u zelfstandig (in- en extern) eindverantwoordelijk was voor de organisatie, bij voorkeur als directeur die gewend is te werken binnen een bestuursmodel. U bent een stevige persoonlijkheid die zich goed verhoudt tot de geringe omvang van de organisatie en de daarmee samenhangende breedte van de functie en zorgt voor een goede verbinding met de werkvloer. U bent gewend te schakelen tussen de dagelijkse aansturing van de medewerkers, het operationele en strategische management, het onderhouden van contacten met overheden, gemeentes en organisaties binnen het maatschappelijke werkveld. Een migratieachtergrond is een pre.

Gezien de opdracht die u de komende jaren uit moet voeren, bent u in staat om een heldere toekomstvisie neer te zetten en vervolgens uit te werken in goed doordachte plannen. Om hier succesvol in te kunnen zijn is het vanzelfsprekend dat u affiniteit hebt met het brede werkveld van het NMI en aan migratie gerelateerde onderwerpen.

Nadere informatie

Een uitgebreid zoekprofiel kunt u hier opvragen. Heeft u vragen of wenst u van gedachten te wisselen alvorens te reageren, kunt u contact opnemen met Carla Aalse.

Reageren op deze positie is niet langer mogelijk, de vacature is inmiddels vervuld.