Caribbean Boardroom Talent

Caribbean Boardroom Talent: een database met daarin board ready kandidaten voor posities op zowel executive als non-executive niveau.

Op het gebied van good corporate governance zien we dat langzaamaan steeds meer openbare werving en scholing van toezichthouders plaatsvindt. We hoorden vaak terug van bedrijven en deelnemers van trainingen dat ze graag meer keuze zouden willen wanneer er een vacature is (bijv. o.a. commissaris, lid raad van toezicht of directeur/bestuurder) in hun organisatie en ze behoefte hebben aan kandidaten die de lokale mores en casuïstiek kennen. Het talent is er en met deze database maken wij dit talent vindbaar voor bedrijven in het Caribisch gebied. De talentdatabase is gevuld met professionals die een positie ambiëren op topniveau en zal beschikbaar zijn voor bedrijven die een vacature hebben in hun boardroom. Ook searchbureaus kunnen een account krijgen. De ambitie is om een extra impuls te geven aan de verbreding, verversing en vergroting van de talentpool met boardroomprofessionals op de eilanden.

Goed bestuur, goed toezicht en transparantie zijn voorwaardelijk om als bedrijf maatschappelijk iets toe te voegen en impact te maken. Kennis van governance op de eilanden wil je voeden, borgen en actueel houden, en met dit platform maken we een groep professionals beter zichtbaar en vindbaar voor de boardroom. Ook komen jonge talenten in beeld, die iets anders toevoegen en bijdragen aan meer diversiteit op het hoogste niveau.