Toezicht in de Cultuursector

Leergang ‘Toezicht in de Cultuursector’

Het vak van toezichthouder is de afgelopen jaren sterk in beweging en niet meer zo vrijblijvend als vroeger. Door de extra aandacht in de media rondom transparantie en het accent op good governance is de belangstelling voor het toezicht toegenomen. In de cultuursector heeft de toepassing van de Governance Code Cultuur meer gewicht gekregen. De Code was bij de meeste financiers al een subsidievoorwaarde, maar de onlangs geactualiseerde Governance Code Cultuur vraagt met ‘pas toe én leg uit’ meer uitleg van organisaties hoe zij bestuur en toezicht vormgeven. Ook neemt de complexiteit van governance in de cultuursector toe. 

Goed geïnformeerd zijn en een goede voorbereiding zorgen ervoor dat u als toezichthouder weet met welke zaken u in een culturele instelling kunt worden geconfronteerd, waar u op moet letten en welke houding bijdraagt aan een effectief functionerende raad. Kortom, een bepaalde inhoudelijke kennis over good governance issues met specifieke aandacht voor de cultuursector geeft een goede basis. 

Het programma bestaat uit vier modules van elk twee dagdelen en is een samenwerking tussen crmLiNK en kennisplatform Cultuur+Ondernemen. Dit najaar gaan er twee groepen van start:

  2020 najaar 2020 najaar
  dinsdaggroep donderdaggroep
module 1 1-sep 24-sep
module 2 15-sep 8-okt
module 3 29-sep 29-okt
module 4 13-okt 12-nov

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

  • Starttijd: 14.00 uur         Eindtijd: 21.30 uur
  • Locatie: Amsterdam
  • Doelgroep: toezichthouders en bestuurders bij theaters, musea, producerende gezelschappen, kunstencentra, bibliotheken, fondsen en andersoortige culturele instellingen (bijv. podiumkunsten, presentatie-instellingen, ontwikkelinstellingen en festivals)
  • Docenten: allen hebben ervaring als toezichthouder en kunnen hierdoor een realistisch beeld geven over hoe het er in de praktijk van de boardroom aan toe gaat. Onder andere Marielle Rompa, Roek Lips, Richard Bot en Patrick Broekema zullen een bijdrage leveren aan de leergang.

Deze leergang komt tevens in aanmerking voor PE-punten (20 maximaal). Vraag ons naar de mogelijkheden. Voor meer informatie over het programma, de kosten en hoe u zich aan kunt melden, bekijk hier het leaflet.