Governance Basics

Dé opleiding tot toezichthouder van nu én de toekomst

Vandaag de dag is good governance belangrijker dan ooit en een gedegen ondergrond aan kennis en vaardigheden cruciaal voor elke toezichthouder. Governance Basics is een opleiding waarin je goed wordt voorbereid op de verschillende facetten van het moderne commissariaat. 

Opzet en aanpak

De persoonlijke aandacht voor de deelnemer staat centraal tijdens de opleiding. We werken daarom met compacte groepen tot maximaal 12 deelnemers zodat er veel ruimte is voor interactie en het stellen van vragen. Het programma bestaat uit:

  • BASISMODULES (5): een vast aanbod bestaande uit verschillende thema’s die verplicht te volgen zijn voor elke deelnemer.
  • KEUZEBLOK FINANCE BASICS: voor wie financiën niet tot de dagelijkse praktijk behoort of behoefte heeft aan een opfrissing van haar of zijn kennis, is er de mogelijkheid dit keuzeblok te volgen. Hierin wordt stap voor stap de benodigde financiële basiskennis bijgebracht om de vraagstukken die spelen bij financieel toezicht te kunnen begrijpen.
  • AFSLUITENDE MODULE (6); hierin wordt teruggeblikt op het leertraject, staat een keynote speaker stil bij een actueel governancethema en krijgen de deelnemers hun certificaat uitgereikt. 

Enkele quotes van deelnemers die je voor zijn gegaan: 'Bedankt crmLiNK, mooie praktische casussen uit de toezichtpraktijk. Interessante inzichten gekregen voor de invulling van de rol van commissaris nieuwe stijl.' ... 'De commissarisopleiding afgerond en nu de komende periode rondkijken naar een passende rol als toezichthouder. Interessant om vanuit een ander perspectief naar ondernemingen te leren kijken!' ... 'Dit was een prachtig programma om te volgen; ik kan het van harte aanbevelen!'

PLANNING

Voorjaar 2024Start 20 maart - inschrijven geslotenNajaar 2024  Start 25 september - inschijven mogelijk
module 1woensdag 20 maartmodule 1woensdag 25 september
module 2woensdag 10 aprilmodule 2woensdag 9 oktober
keuzeblokwoensdag 17 aprilkeuzeblokwoensdag 16 oktober
module 3woensdag 24 aprilmodule 3woensdag 6 november
module 4woensdag 15 meimodule 4woensdag 13 november
module 5woensdag 5 junimodule 5woensdag 27 november
module 6woensdag 26 junimodule 6woensdag 18 december

De modules vinden plaats gedurende de middag (starttijden vanaf 14.00 uur) tot en met de avond (afronding uiterlijk 21.30 uur). Alle modules vinden plaats op een aansprekende locatie in Amsterdam (goed bereikbaar met zowel auto als OV). Kom je van ver? Het is mogelijk om op deze locatie te overnachten. 

Doelgroep van de opleiding

Governance Basics is een leertraject bedoeld voor mensen die een functie als toezichthouder ambiëren, maar ook voor de (beginnend) commissaris die uitbreiding en verdieping van kennis wil. Een derde groep bestaat uit bestuurders en (statutair) directeuren die de dynamiek met hun toezichthouders beter willen begrijpen. Het werk- en denkniveau van de deelnemers is HBO+ of WO. Tijdens de intake wordt nader onderzocht of het aanvangsniveau voldoende aansluit om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Het is tevens mogelijk PE-punten te verdienen (33 maximaal). Vraag ons vooral naar de mogelijkheden voor jouw specifieke beroepsgroep. 

Studiebelasting

De opleiding bestrijkt ca. 10 tot 12 weken en heeft een geschatte studiebelasting van naar in totaal 50 uur, wat een gemiddelde tijdsbelasting betekent van ruim 4 uur per week. Van deze 50 uur studiebelasting zijn 33 uur contacturen en de resterende 15 uren bestemd voor overige studietijd. Onder contacturen verstaan we (interactieve) hoorcolleges, workshops en werkgroepen. De resterende uren bestaan uit literatuur en studiemateriaal doornemen, huiswerkopdrachten, maken van de psychologische test om je fit met een modelprofiel van een toezichthouder in kaart te brengen en de bespreking van de resultaten, en de voorbereiding op het afsluitende tentamen.

Investering voor deze opleiding

De fee voor deelname is € 6.990,- inclusief lesmateriaal, catering, de test en het bijbehorende rapport. Door onze registratie bij CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, is Governance Basics vrij van btw-heffing. Betalen in termijnen behoort eveneens tot de mogelijkheden.  

Bring a Connection! 

Meld je je tegelijkertijd met iemand anders aan? Dan komen jullie beide in aanmerking voor een eenmalige korting van 10% op de totale deelnameprijs van Governance Basics! Of wil je meerdere mensen afvaardigen uit je raad/organisatie? Dan is er een speciaal tarief van toepassing. Neem voor meer informatie contact met ons op en lees ook de brochure

De planning en kosten voor deelname aan deze opleiding op de website zijn actueel en leidend boven elke eerder genoemde informatie in e-mails, brochures en andere communicatie.