LiNKCaribbean

We are hosting a seminar on Sint Maarten on April 6th: Beyond Good Corporate Governance. Please refer to this page for more information and registration. 

crmLiNK heeft een bijzondere band met de eilanden in Caribisch Nederland. De afgelopen jaren hebben enkele collega’s die nu aan ons zijn verbonden daar diverse opleidingen, trainingen en congressen verzorgd gericht op good governance. Deze activiteiten worden in LiNKCaribbean voortgezet. Ons doel is om bij te dragen aan de educatie en professionalisering van het hoger management en commissariaten/raden van toezicht op Aruba, Curaçao, Sint Maarten, de eilanden van Caribisch Nederland en in Suriname.

In 2019 hebben wij een onderzoek uitgevoerd, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, naar de structuur en werking van het bestuur en toezicht van overheidsbedrijven op Bonaire. Het rapport kunt u hier nalezen.

Education

Wij bieden diverse programma's aan in nauwe samenwerking met onze partners in het gebied. Van intensieve leertrajecten voor de beginnende toezichthouder tot korte cursussen met actuele onderwerpen voor de meer ervaren commissaris. Naast een regulier (basis)aanbod verzorgen we op maat cursussen en trainingen. De ervaringen opgedaan in de afgelopen jaren, gebruiken we om nog beter aan te sluiten bij de behoefte van de verschillende doelgroepen.

In de regel werken wij in kleine groepen, met gemengde achtergronden van de deelnemers. Groepsdynamiek en de juiste planning zijn belangrijke aspecten voor het opbouwen van positieve en effectieve groepen. De werkvorm is interactief: groei van en persoonlijke attentie voor deelnemers staan voorop bij LiNKCaribbean. In aanpak en inhoud wordt rekening gehouden met de kleinschaligheid, complexiteit en de gevoeligheden van en in een eilandelijke cultuur.

Onze docenten

LiNKCaribbean beschikt over een interessant en professioneel team van hooggekwalificeerde docenten die colleges en trainingen geven. Voor het grootste deel bestaat dit team uit lokale deskundigen afkomstig uit/van de verschillenden (ei)landen. Deze docenten zijn ervaren toezichthouders die hun sporen hebben verdiend en goed bekend zijn met de plaatselijke casuïstiek. Zij kennen de dilemma’s en de best practices als geen ander. Het docententeam wordt aangevuld met collega’s uit Nederland die doceren in het opleidingsinstituut van crmLiNK. Met deze expertise in combinatie met lokale netwerken en experts streven we naar continue professionele ontwikkeling (Permanent Education) van raden van commissarissen/- toezicht en corporate governance op de eilanden.

Door deze gecombineerde inbreng krijgen deelnemers ‘the best of both worlds’.

Wenst u nadere informatie over LiNKCaribbean, neem dan contact op met Carla Aalse.