LiNKCaribbean

crmLiNK heeft een bijzondere band met de eilanden in Caribisch Nederland. De afgelopen jaren hebben enkele collega’s die nu aan ons zijn verbonden daar diverse opleidingen, trainingen en cursussen verzorgd gericht op good governance. Deze activiteiten worden in LiNKCaribbean voortgezet. Ons doel is om bij te dragen aan de educatie en professionalisering van het hoger management en commissariaten/raden van toezicht op Aruba, Curaçao, Sint Maarten, de eilanden van Caribisch Nederland en in Suriname.

CONGRESSEN MAART 2019

Eind maart 2019 organiseert LiNKCaribbean maar liefst twee congressen: op 25 & 26 maart te Curaçao en 28 & 30 maart in Suriname. Centraal thema van beide events is Good Corporate Governance in deze snel veranderende wereld. In onze samenleving verschuiven de accenten in de heersende dominante opvattingen en worden bedrijven geconfronteerd met een economie die voortdurend transformeert door technologische ontwikkelingen. Achterblijven is geen optie, anders worden ondernemingen ingehaald door concurrenten. Het succes van een organisatie hangt af van de mate waarin het in staat is mee te bewegen en te adapteren. Voor duurzame ontwikkeling van een onderneming is anno 2019 een gedegen Corporate Governance dan ook onontbeerlijk. 

Bekijk hier het programma en de aanmeldmogelijkheid van het congres op Curaçao.

Bekijk hier het programma en de aanmeldmogelijkheid van het congres in Suriname.

 

Education

Wij bieden diverse programma's aan in nauwe samenwerking met onze partners in het gebied. Van intensieve leertrajecten voor de beginnende toezichthouder tot korte cursussen met actuele onderwerpen voor de meer ervaren commissaris. Naast een regulier (basis)aanbod verzorgen we op maat cursussen en trainingen. De ervaringen opgedaan in de afgelopen jaren, gebruiken we om nog beter aan te sluiten bij de behoefte van de verschillende doelgroepen.

In de regel werken wij in kleine groepen, met gemengde achtergronden van de deelnemers. Groepsdynamiek en de juiste planning zijn belangrijke aspecten voor het opbouwen van positieve en effectieve groepen. De werkvorm is interactief: groei van en persoonlijke attentie voor deelnemers staan voorop bij LiNKCaribbean. In aanpak en inhoud wordt rekening gehouden met de kleinschaligheid, complexiteit en de gevoeligheden van en in een eilandelijke cultuur.

Onze docenten

LiNKCaribbean beschikt over een interessant en professioneel team van hooggekwalificeerde docenten die colleges en trainingen geven. Voor het grootste deel bestaat dit team uit lokale deskundigen afkomstig uit/van de verschillenden (ei)landen. Deze docenten zijn ervaren toezichthouders die hun sporen hebben verdiend en goed bekend zijn met de plaatselijke casuïstiek. Zij kennen de dilemma’s en de best practices als geen ander. Het docententeam wordt aangevuld met collega’s uit Nederland die doceren in het opleidingsinstituut van crmLiNK. Met deze expertise in combinatie met lokale netwerken en experts streven we naar continue professionele ontwikkeling (Permanent Education) van raden van commissarissen/- toezicht en corporate governance op de eilanden.

Door deze gecombineerde inbreng krijgen deelnemers ‘the best of both worlds’.

Grand Course voor topcommissarissen

Onze ‘Grand Course’, die speciaal is ontwikkeld voor topcommissarissen, wordt uitgevoerd in het Caribisch gebied. De groep is samengesteld uit commissarissen uit Nederland én commissarissen uit het Caribisch gebied. Het landschap van het commissariaat blijft veranderen en in beweging. Ook het topniveau heeft baat bij te blijven bij die nieuwe ontwikkelingen om een goed antwoord te kunnen vinden op de dynamiek in de boardroom. Het unieke vierdaagse programma is speciaal ontwikkeld voor de zeer ervaren commissarissen en toezichthouders. Deelnemers participeren via persoonlijke uitnodiging.

Wenst u nadere informatie over LiNKCaribbean, neem dan contact op met Carla Aalse.