Voor diversiteit hebben wij geen quotum nodig

27/11/2019

De Tweede Kamer zou gisteren stemmen over de invoer van een vrouwenquotum en een voorstel om de adviezen van de Sociaal-Economische Raad (SER) over meer diversiteit over te nemen, zoals vrouwen en migranten met een niet-westerse achtergrond in de top van het bedrijfsleven (zie ook ons eerdere nieuwsbericht over dit advies), maar deze stemming wordt met een week uitgesteld. 

Bij crmLiNK wachten we deze stemming niet af: wij DOEN. In onze dienstverlening staat diversiteit vanzelfsprekend op ons netvlies. Onderstaande afbeeldingen geven het percentage vrouw/man en het percentage migratieachtergrond weer in de kandidaten die wij voor onze opdrachtgevers, waaronder Cordaan, Nederlandse Bachvereniging, Paleis het Loo en FNV, hebben gezocht EN gevonden. 

Plaatsingen door crmLiNK
Op zoek naar de juiste kandidaat voor meer diversiteit in uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Update 3 december 2019: De Tweede Kamer heeft met een meerderheid voor het voorstel gestemd, wat betekent dat minister Van Engelshoven, die onder meer emancipatie in haar takenpakket heeft, aan de slag gaat om het advies in de wet vast te leggen.