De dynamiek van governance in het familiebedrijf

Good governance in het familiebedrijf staat centraal in deze Update Course en is uitsluitend toegankelijk voor mensen actief in een bestuursfunctie, als commissaris of lid raad van advies bij familiebedrijven. De masterclass kenmerkt zich vooral door doen: u gaat namelijk onder leiding van een expert op het gebied van familiebedrijven in een kleine groep actief in gesprek met concrete vraagstukken en dilemma’s, die u vooraf bij ons inbrengt. Als er geen vraagstukken worden ingebracht werken we aan de hand van korte cases. Om een goede interactie te waarborgen is de maximale groepsgrootte 6 tot 8 deelnemers.

Inhoud

Binnen het familiebedrijf staat de business centraal, net als in iedere andere onderneming. Daarnaast brengt de rol van de familie een bijzondere dynamiek in de vorm van extra sterktes maar ook extra uitdagingen. Nieuwe generaties willen innoveren, tegelijkertijd doen traditie en geschiedenis van de onderneming ertoe. Daarbij komen vaak emoties, familiebanden en opvolgingsvraagstukken om de hoek kijken. Familiedynamiek is vaak complex en een essentiële factor waar rekening mee dient te worden gehouden bij toezicht in familiebedrijven.

Hoe ga je daar als bestuurder of commissaris mee om? Welke competenties zet je in? Waar let je op? Wat moet je doen en vooral laten? In hoeverre bemoei je je met de familie? In deze masterclass gaan wij niet in op puur bedrijfsmatige of fiscale, juridische en financiële vraagstukken. We richten ons op de dynamiek over de grenzen van familie, bedrijf en eigendom.   

Resultaat

Deze Update Course geeft u concrete handvatten en aanwijzingen hoe u uw rol bij het familiebedrijf verder invulling kunt geven, en u de juiste vragen kunt stellen om uw toezicht-/adviesrol bij dit type ondernemingen met het gewenste resultaat uit te voeren.

Meer informatie

  • Docent: mr. Jacqueline van Zwol, RvC/RvA bij 3 familiebedrijven, diverse STAK voorzitterschappen en partner bij Innoo
  • Datum: nog nader te bepalen in het najaar van 2021
  • Starttijd: 16.30 uur        Eindtijd: 21.00 uur
  • Locatie: Amsterdam
  • Kosten: 575 euro exclusief btw, inclusief lesmateriaal en catering

Neemt u deel aan twee Update Courses? Dan krijgt u 10% korting op de totale deelnameprijs. Meldt u zich tegelijkertijd met iemand anders aan of wilt u meerdere mensen afvaardigen uit uw raad? Dan komt u in aanmerking voor een speciaal tarief. Neem voor meer informatie contact met ons op.